Hästfysioterapi

Hästmassage och Elterapi för att släppa muskelspänningar, öka cirkulationen och på så sätt få en mjukare och mer välmående häst som kan prestera bättre.
Jag jobbar med hästen som helhet och kan hjälpa hästen med att prestera bättre genom genuin svnsk hästmassage, laser, lymfmassage, kinesiotejping och el-terapi.
El går på djupet och öka cirkulationen eller ta bort svullnader vilket är ett bra kompliment till massagen som tänjer ihopdragna muskler och ökar cirkulationen. Laser är ljus som ökar mikrocirkulationen, påskyndar läkning, hämmar inflammation och smärtlindrar. Kinesiotejpen förlänger behandlingen, påverkar rörelser och lymfsystemet positivt.


Jag Jenny Hedström är utbildad på UPH tvååriga utbildning till hästfysioterapuet 2009-2011 och har sedan förtsatt utbilda mig i lymfmassage, kinesiotejp, sadelinpassning och hovvård . Jag har lång erfarenhet av att behandla hästar och ser till hästen som helhet för att få ett hållbart resultat. Din häst kanske har en rörelsestörning eller vill du kolla igenom för att förebygga så inte skador uppkommer? Jag hjälper dig!

En behandling tar ca en timma och kostar 600kr ink.moms plus milersättning 25kr/mil.

Se till att hästen är ren och torr inför behandling och inte har träning eller tävling dagen efter.
Boka på mail eller på tel. 0761403040

Håranalys

- ett effektivt sätt att veta vad ditt djur behöver och vilka obalanser kroppen har.
 Att hälsokontrollera djur enligt denna metod är ett mycket effektivt sätt att få information.
Den information som registreras är dominerad av de obalanser som hästens kropp fysiskt och mentalt för tillfället upplever som störst, därmed syns förstås inte allt som pågår i kroppen vid ett analystillfälle.
Om din häst är under annan behandling när analysen görs så kan också vissa pågående obalanser vara dolda.
Syftet med analysen kan vara dels att ge fördjupad kunskap om hälsotillståndet, dels att få underlag för ett behandlingsförslag med i första hand foder, tillskott och energimedel som kan återställa kommunikationssystemet och kicka igång självläkningsprocesser i kroppen, för att återställa den inre balansen.
Hälsa är färskvara och måste underhållas, hela livet!
Varmt välkommen!
                               
Steg 1. Kontakta Jenny för information och rådgivning.
 
Steg 2. Hårprovet skickas.  10-15 strån från manen läggs i en påse. Gör inga knutar på håret. Skriv ditt namn, adress, e-postadress och telenummer vi kan nå dig på samt hästens namn, ras, ålder och kön.
 
Steg 3. Svar ges via mail och/eller telefonsamtal.
 
Steg 4.  I kostnaden ingår en uppföljning (obs ej ny analys) efter en tid, för att följa upp och ev. reglera behandlingen. Senare kan det bli aktuellt att göra en ny analys för att följa läkningsprocessen.
Analysen kostar: 800kr
 OBS! INGEN TEST VID BRUNST!