Är du sugen på att prova!
 Jag åker ut till dig och
hjälper dig få rätt storlek

FUNKTIONEN I SKOR FRÅN SHINGS

Shings sortiment med sportskor för häst är optimerade för prestation. Att skon ska fungera som slitageskydd,
och skydda på obekväma underlag ser vi på Shings inte som något mål. Det är en hygienfaktor. En självklarhet.

När du väljer skor du själv ska springa, eller träna i, gör du ditt val utifrån att skon ger stöd för
foten, har en bra dämpning, ergonomisk utformning och ger den funktion du behöver.

Så tänker även vi på Shings när vi utvecklar sportskor till häst. Vi vill skapa sportskor som främjar träning
och utveckling av hoven, foten inuti, och hela nedre benets stödmekanik med senor och ligament.
Vi skapar helt enkelt skor optimerade för prestation! Bekanta dej gärna mer med de egenskaper
och funktioner vi byggt in i våra sportskor.

För att Din häst förtjänar en vältränad och stark hov.

TRE ENKLA SÄTT ATT HITTA RÄTT STORLEK
 
1. Mät hovens bredd där den är bredast. Du väljer storlek 10 till en hov med bredden 10,0 - 10,9 cm. Storlek 11 motsvarar en hov med bredden 11,0 - 11,9 cm osv. Shings storlek utgår från hovens bredd. För bästa resultat, mät på nyverkad hov. Eller så E-postar du oss en bild av din mätning.
2. Ställ den nyverkade hoven på ett papper. Rita runt. Tänk på att vinkla pennans spets så att den hamnar precis vid kanten där hoven står på pappret och håll den så hela vägen, annars får du en skiss som är större än hoven. Klipp ut och jämför mot vår storleksmall för utskrift. Extra hjälp? Du kan skicka in din skiss till oss.
3. Du kan även låna hem vårt provkit för att prova storlek.

Provkit Shings

Har du mätt och stämt av mot vår måttskiss som du kan skriva ut här, men känner dej fortfarande osäker på vilken storlek som är rätt? Eller är du osäker på passformen? Då beställer du hem vårt provkit.
Du får hem ett paket som innehåller skobasen för de storlekar du valt. Prova på din häst (tänk på att prova på alla hovar så att du är säker på att de passar).
Notera vilken storlek ni behöver. Storleksmarkering finns på skobasens undersida.
Beställ sedan enkelt den/de storlekar ni behöver här i webshopen.
När du provat: RENGÖR de provade sulorna noggrannt, packa ner dem i samma förpackning de levererades i, klistra på den medföljande returfraktsedeln och lämna in hos ditt närmsta postombud. Klart!
OBS! Provkitet ska endast användas till att stämma av storlek och passform på en stillastående häst!
Bra att tänka på när du använder vårt provkit:
hela hästens hov ska få plats inuti basen utan att du behöver pilla ut kanterna för att de ska omsluta hoven
om hoven är nyverkad när du provar och basen känns väldigt tajt, kanterna på sulan trycks utåt när du ställer ner hoven, är skon för liten och du kommer att behöva en storlek större
rengör provkitet noggrannt innan du returnerar (det går bra att tvätta dem i ljummet vatten och låta torka). Tänk på att andra ska kunna/vilja prova samma sulor du provat på din häst, och de uppskattar lika lite som du att få med hästbajs, spån, torv, hö, lera eller annan smuts
packa ner provkitet i samma förpackning de levererades i, tejpa igen och klistra på returfraktsedeln så att den täcker över den som redan sitter på förpackningen
returnera hela provkitet inom 4 dagar från att du fått det levererat till dej (PS när du lämnar in förpackningen hos ditt postombud kan du be att få ett inlämningskvitto om du vill kunna styrka när din retur skickats). För icke-, eller för sent returnerade provkit är vi faktureras en dröjsmåls- och administrativ kostnad om 320 kr (256 kr + moms).

SHINGS TRAINER RP WINTER

Trainer RP är favoriten för dej som tränar aktivt. En sportsko med inbyggd funktion som fungerar för hästen på samma sätt som dina löpar- eller träningsskor fungerar för dej. Dämpning, stöd under foten för effektivt avstamp och även stöd för nedre benets senor och ligament.
Det självklara valet för dej som ställer höga krav på skons smidighet och funktion. Shings patenterade fastsättning är i vår RP modell ytterligare vässad med en mjuk, elastisk och slitstark innersko. För än mer exakt följsamhet.
Storlek 10 motsvarar en hov med bredd 10 - 10.9 cm.
Storlek 11 väljer du till hovar med 11 - 11.9 cm bredd osv...
Sulan i vår vintersko är en noga avvägning mellan bra grepp och tryckavlastande komfort. Tillverkad i slitstarka TPU-material. Broddar i härdat stål placerade där hoven ger hårdast tryck mot marken. Omslutande ett vintergreppmönster som ger stöd under hovens centrala delar.
Grundutförandet ger hästen en ergonomisk och skön tryckavlastning, med stöd under hela hoven. En färdigbroddad vintersko för årets halkiga period. Utmärkt grepp i svenska vinterförhållanden med hårdpackad snö och is. Enkel anpassning av greppet för att prestera även i extrema förhållanden. Hård eller blank kärnis som behöver rent isgrepp matchar du enkelt genom att frisera ner sulans greppmönster till önskad höjd med vanlig hovtång, och därmed öka broddarnas bett.
Våra broddar:
8 st. Specialdesignad bas för tryckfördelning ingjuten i sulan. Utstick 6 mm. Slitstark kärna/spets i härdat stål.
Tack vare broddarnas egna ingjutna, tryckutjämnande bas kan du vid behov tryggt modifiera vintergreppmönstret. Utan oro för uppkomst av punkttryck.
Ger dig fördelarna av; Inga dolda extrakostnader för lösa broddar eller dubbar. Du slipper allt krångel med borrmaskiner, skruvdragare, brickor, lösa dubbar eller broddar och islagsmuttrar. Allt sitter redan i skon. Klappat och klart! Och ingen risk att tappa någon brodd, de sitter som berget! Den härdade stålkärnan gör att brodden håller hela skons livslängd.
Många inställningsmöjligheter och sätt att individanpassa skon gör skon användbar även för dej med nyavskodd häst. Tveka inte att kontakta oss om du behöver tips om enklare individanpassning som du kan göra själv.
Vill du helt enkelt ha en sko med hög komfort, exakt följsamhet och trygg fastsättning? Välj Shings Trainer RP.
Skon rekommenderas inte för användning i hagen, eller under längre perioder när hästen är obevakad.