Freeforms bomlösa sadlar

Vi har testat Freeforms bomlösa sadel med en sensor matta som ser hur trycket blir på hästen.Sadeln fördelar trycket över en större yta än en bomsadel och håller även ett mycket jämnt tryck över hela ytan under ridpasset.
Det blev inga indikationer på högre tryck när bogen rörde sig mot sadeln vilket det brukade göra när man provade på bomsadlar och inget högre tryck vid stiglädren när jag red lätt i trav utan jämnt tryck hela tiden.


Freeform bomlösa sadlar

Dessa sadlar är uppbyggda med en bas i helgjuten foam som gör att trycket fördelas över en större yta än på andra bomlösa sadlar och detta gör att de är sköna och följsamma för hästen och stabila för ryttaren.
Du kan bygga din egen sadel genom att fritt kombinera olika baser och säten med varann och de justerbara panelerna anpassas till att passa just din häst.
Dessa sadlar låter din häst att ta ut steget och röra sig genom hela kroppen i alla gångarter och bygga upp sina muskler under sadeln.
Sadlarna är mycket lätta ca 5kg och av mycket bra kvalitet som håller.
Finns i längderna 46cm, 51cm och 56 cm och tänk på att ju längre sadel desto mer tryckavlastande.
På den kortaste basen 46cm går det att ha upp till 16.5" och 17" påRol sätet.
Sadeln passar din lilla och din stora häst oavsett om hästen ändrar form så passar den ändå!
Dessa sadlar är även uppskattade av hästar med sadeltvång och vissa ryggproblem då de inte finns något som är hårt i eller som kan trycka "fel"

Freeform Dressage Kalvskin

Dressyrsadel med uppbyggt säte så man sitter mycket smalare och får en bra sits för dressyr ridning.

Freeform Classic kalvskin

En allround sadel med nära kontakt med hästen.

Freeform Classic BTF mocka/konstläder

En allround sadel med nära kontakt med hästen.
Denna sitter man tack vare mockan väldigt still i.

Freeform bomlös sadel av högsta kvalitet!
Mjuk och flexibel men stabil tack vare fyllningen av tryckavlastande foam som är helgjuten i hela sadelbasen. Den går att få efter de flesta önskemål då vi har direktkontakt med tillverkaren och du har i regel din sadel 6-8veckor efter din beställning om det inte är semester eller röda dagar imellan.
Alla sadlar utom western finns att få i tre olika längder standard 56cm, short back 51cm och extra short back 46cm och finns 15" till 19" sitsar.
Sadelgjordsstropparna sitter i breda band i ett V så trycket fördelas över hela sadeln när du spänner gjorden och stiglädren går att flytta steglöst med kardborre under hela sätets längd vilket gör att du kan få bästa tänkbara sits.
Western finns att få i två längder 62cm eller 70cm lång och gaffeln finns i fyra olika bredder small, medium, large och x-large(mer info om mått finns under tillbehör. Paneler att sätta under alla sadlar för extra avlastning för ryggraden ex. om du väger över 80 kg eller om hästen inte har tillräckligt med muskler på ryggen som lyfter sadeln från ryggraden även när du sitter i sadeln.
Alla sadlarna finns att beställa i olika färger som du kan se under tillbehör.
Jag kommer mer än gärna ut till dig och provar ut bästa sadeln för dig och din häst!

Ring eller maila oss för frågor och beställning!

Freeform WESTERN SMALL BUTTERFLY
Freeform distanssadel WAVE
LIBERTY
Freeform distanssadel ATTITUDE
Freeform WESTERN ALL ROUND
ROGUE Distanssadel/western
Freeform Islandssadel
Freeform allround DKR med knästöd med karborre som går att flytta eller byta till större.
ENDURO Distanssadel